Rotterdams Natuurkundig Genootschap

Lezing: Toekomstvisie op een intelligente en duurzame Rotterdamse haven

In zijn lezing zal Prof. Em. Dr. Harry Geerlings zijn toekomstvisie presenteren op een intelligente en duurzame Rotterdamse haven.

Op dit moment bevindt de haven zich in een cruciale fase als het gaat over de toekomst. Deze is onzeker en op veel van de aspecten die daarbij een rol spelen, heeft Rotterdam zelf weinig invloed. Denk daarbij aan geopolitieke spanningen, klimaatverandering, kabinetsformatie, etc. En toch moet de haven verduurzamen. Hoe moet je daar nu mee omgaan?

 

Prof. Em. Dr. Harry Geerlings is hoogleraar Governance of Sustainable Mobility bij de afdeling Bestuurskunde en Sociologie van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Daarnaast is hij lid van SmartPort 2.0, een samenwerkingsverband tussen de Rotterdamse havengemeenschap, de Erasmus Universiteit Rotterdam en andere belangrijke stakeholders in havengerelateerd onderzoek.  Al meer dan 25 jaar is hij gespecialiseerd in onderzoek op het gebied van duurzaam vervoer, de wisselwerking met milieu en ruimtelijke ordening en de noodzaak tot verandering (in modern vocabulaire: transitiemanagement). Geerlings is gepromoveerd in economie (1997) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Sinds de oprichting in 1992 is hij lid van de PhD-onderzoeksschool TRAIL die programma’s aanbiedt voor postdoctorale promovendi op het gebied van mobiliteit, transport, logistiek, verkeer en infrastructuur.

Graag zien wij u op 9 april. De lezing vindt plaats in het Erasmiaans Gymnasium, Wytemaweg 25 in Rotterdam en vangt aan om 19.30u.

Spreker:
Datum: 09-04-2024
Tijd: